Du är här

BIO-PUB med Uppsala Clinical Research Center

tisdag, 6 oktober, 2015 - 18:00 till 21:00

Höstens första BIO-PUB hålls den 6 oktober i Psykiatrins Hus på Akademiska Sjukhuset. Kom och upptäck Uppsala Clinical Research Center, UCR, en bred resurs för den kliniska forskningen regionalt, i Sverige och internationellt. 

Under BIO-PUB kommer vi att få veta mer om alltifrån kliniska prövningar till registerstudier och hur såväl stora som små life science-företag och forskare kan dra nytta av UCRs expertis och tjänster.
  
UCR är Sveriges största ARO (Academic Research Organisation) och under kvällen kommer företrädare för UCR att presentera de tre verksamheterna:
 
Klinisk forskning – världsledande i utveckling av innovativ klinisk forskningsmetodologi
Kvalitetsregister i hälso- och sjukvård – den svenska ”guldgruvan”
Biobank och lab – första biobank i Sverige att utveckla sjukvårdsintegrerad biobankning (insamling av biomaterial).
 
Därefter presenterar Stefan James, forskningsledare vid UCR samt professor och överläkare i kardiologi olika forskningsprojekt där UCRs arbete har direkt inverkan på kvalitén i vården och resulterat i förbättrad folkhälsa.
 
Vid det påföljande minglet har du möjlighet att träffa företrädare för UCR och lära dig ännu mer om hur just DU och DIN organisation kan dra nytta av UCRs tjänster. Dessutom är kvällen som vanligt ett ypperligt tillfälle att träffa nya och gamla kontakter inom life science i regionen. Ta chansen att se det vackra Psykiatrins Hus, bredda dina vyer och utvidga ditt kontaktnät!
 
Välkomna!
 
När: Tisdag 6 oktober 2015, kl 18.00-21.00, registrering öppnar 17.45
Var: Psykiatrins Hus, Akademiska Sjukhuset, ingång 10
Hur: Lätt förtäring och dryck (alkoholfri) serveras. Anmäl dig här senast 4 oktober.