Du är här

Efter jobbet: Psykologi för projektledare

tisdag, 19 april, 2016 - 16:00 till 18:00
Projektledarskapet är ett av de svåraste ledarskapsuppdragen man kan ha. Du har stort ansvar men ingen eller liten befogenhet, så du behöver vara bättre på att hantera människor än en vanlig chef. Seminariet kommer att ge dig några tips kring saker som ofta ställer till problem i projekt, samt några konkreta verktyg för hur man hanterar människor.
Under seminariet möter du Leif Andersson som med en bakgrund som datavetare och leg. psykolog samt egen erfarenhet av projektledning och andra ledaruppdrag har utbildat i ledarskap, medarbetarskap och projektledning under två decennier. Han är dessutom författare till boken ”Psykologi för projektledare”.
 
– Det mesta som skrivs om och för projektledare handlar om metoder av olika slag, berättar Leif Andersson som tidigare har hållit projektledarutbildning för life science-branschen i samarbete med Uppsala BIO.
 
 – Jag saknade en bok med praktiska verktyg för hur man hanterar de människor som får det att hända, eller de som skapar problem så att inget händer. Det finns exempelvis modeller för hur man bygger bra team, men hur hanterar man det team man blivit tilldelad?
 
Välkomna till en spännande eftermiddag där du kommer att utvecklas som projektledare, vare sig du arbetar i industrin, vården eller på universitetet.
 
När: 19 april, kl. 16-18
Var: Uppsala BIO, Dag Hammarskjölds väg 10B
Hur: Kaffe/te och smörgås serveras. Anmäl dig här >>
 
Välkommen!