Du är här

Frukostseminarium: Innovationer på Nya Karolinska Solna

tisdag, 14 april, 2015 - 07:45 till 09:00

Hur skapar Innovationsplatsen samarbeten mellan industrin och nya sjukhuset? Nya Karolinska Solna kommer att bedriva den mest avancerade sjukvården för de svårast sjuka och skadade samt grundforskning, patientnära klinisk forskning och utbildning. En ökad samverkan mellan sjukvård och forskning ska bidra till att nya forskningsresultat snabbare omsätts i nya behandlingsmetoder och läkemedel för patienten.

Ett samarbete mellan vård, forskning och näringsliv är nödvändigt för att möta de utmaningar sjukvården står inför. Innovationsplatsen är ingången till samarbete mellan industri, akademi och sjukvård. I samband med upphandlingarna till Nya Karolinska Solna har ett antal Innovationspartnerskap tecknats med bl.a Philips och Olympus.
 
Kom och lyssna till när Stefan Vlachos, verksamhetschef på Innovationsplatsen, berättar om Innovationsplaten och tanken med Innovationspartnerskapen. Stefan ansvarar för att säkra innovationspartnerskap med industripartners och att driva innovationsarbetet med dem på sjukhuset. Med MBA från INSEAD och erfarenhet från privata sektorn har han gedingen kunskap om hur man utvecklar och implementerar strategier för utveckling, förändring och innovation både från affärsmässig och teknisk synvinkel.
 
Magnus Åslund, Research Hub Director på Philips berättar också om vad innovationspartnerskapet innebär för Philips.
 
Tid: 14 april 2015, kl. 08.00-09.00 (frukost serveras från 07.45)
Plats: Wenner-Gren Center, Sveavägen 166, plan 24 (ta hissen till plan 23)
 
Vi behöver din anmälan senast den 7 april då antalet platser är begränsat. Seminariet är nu fullsatt och anmälan stängd. 
 
Eventuell avanmälan görs till anna.frejd@ssci.se alternativt genom den bokningslänk du får via email vid registrering.